Sollicitatieprocedure

Al onze vacatures staan op deze site vermeld. Aan de hand van de geschetste functieprofielen kun je voor jezelf vaststellen welke vacature het beste op jouw carrière, wensen en eisen aansluit. Het kan voorkomen dat de functie waar jij specifiek in geïnteresseerd bent, niet in het vacatureoverzicht voorkomt. Dan heb je vanzelfsprekend de mogelijkheid om je interesse via een open sollicitatie aan ons kenbaar te maken. Hetzelfde geldt voor stageplaatsen en afstudeeropdrachten. Hoe een sollicitatieprocedure verloopt, hangt voornamelijk af van de functie waarop je hebt gesolliciteerd.

Solliciteren?
Stuur dan je cv en motivatie naar recruitment. Wij zorgen er vervolgens voor dat je snel een reactie van ons ontvangt.

Gesprek
Als jouw profiel aansluit op onze wensen en eisen, nodigen wij je uit om persoonlijk kennis met elkaar te maken. Dit eerste gesprek is er vooral op gericht om elkaar beter te leren kennen en te kijken of er een ‘klik’ is tussen jou en ons. De inhoud en eisen van de functie en jouw competenties komen daarbij aan de orde. Als beide partijen na het eerste gesprek enthousiast zijn, zal de procedure worden vervolgd en wordt er een tweede gesprek gepland.

Assessment
Voor een aantal functies maakt een (e-)assessment deel uit van de selectieprocedure. Het zogenaamde e-assessment kun je zowel op onze vestiging als thuis uitvoeren. Bij bepaalde functies is het van belang dat er een uitgebreid assessment plaatsvindt. Dit assessment vindt bij GITP op locatie plaats.

Arbeidsvoorwaardengesprek
Als we allebei zo enthousiast zijn en graag met elkaar het ETL avontuur aan willen gaan, wordt er nog een gesprek over de arbeidsvoorwaarden met jou en de vestigingsleiding en/of P&O adviseur ingepland. Insteek van dit gesprek is altijd dat we er samen uit komen en kunnen toosten op een prettige samenwerking!